ÚJRA LÁTOGATHATÓ A VÁCI PÜSPÖKI PALOTA

VÁCI PÜSPÖKI PALOTA

„Örömmel várjuk látogatásukat Vácon a Püspöki Palotában, amelynek patinás épületét 18. századi püspök elődömnek, Migazzi Kristófnak köszönhetjük. Nevéhez fűződik a váci Nagyboldogasszony-székesegyház megépíttetése is, valamint a mai Vác barokk arculatának és számos meghatározó épületének a megszületése. Vác és benne a Püspöki Palota igazi kincseket rejt!
Jöjjenek és fedezzék fel!
Legyenek vendégeim a váci Püspöki Palotában!”

Marton Zsolt, váci püspök

A váci klasszicizáló barokk Püspöki Palota és kertje idegenvezetéssel, csoportos formában tekinthető meg. 

A Püspöki Palota és a hozzá kapcsolódó kert a hajdani püspökváros középpontjában, Vác belvárosában helyezkedik el. Történetének csaknem 250 éve alatt 21 püspök, illetve kormányzó lakta a palotát, amely már országos jelentőségű műemlék. A palota jelenleg is püspöki lakhelyként működik, és máig őrzi múltjának különleges tárgyi, szellemi értékeit.

Látogatás garantált időpontokban indul: péntek és szombaton 11. 00 órakor. 

Az első látogatás időpontja: 2022. aug.5., péntek 11óra.

Más időpontban megvalósuló csoportos látogatáshoz kérjük, az alábbi elérhetőségeken jelentkezzen be! Csoport indításához min. 10 fő szükséges.
email: latogatas@vaciegyhazmegye.hu 
telefon (munkaidőben): 0630 716 5722

Belépőjegy                                    
Felnőtt/Teljes árú:            1300 Ft/fő
Nyugdíjas/diák:                 900 Ft/fő
Egyházmegyei csoportok:  500 Ft/fő
A jegyár tartalmazza a magyar nyelvű idegenvezetést.

A belépőjegyeket a helyszínen lehet megvásárolni, jelenleg csak készpénzes fizetésre van lehetőség. A bankkártyás fizetési mód kialakításáig türelmüket kérjük!

Váci lakosok lakcímkártya felmutatásával minden hónap utolsó szombatján ingyenesen vehetnek részt a garantált idegenvezetésen, mint Marton Zsolt püspök úr vendégei.

A Váci Nagyboldogasszony-székesegyház és a Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény jelenleg felújítás miatt nem látogatható.